Cos de cumparaturi

 

  Cosul de cumparaturi este gol.

 

 

Turnul din Basel

Disponibilitate: Disponibil Comanda

ISBN: 978-606-93323-7-5

Nr. Pagini: 368 pagini

Format: 14x21 cm cm

Data aparitiei: Iunie 2014

Pret:
34.9 lei

 

 

O istorie palpitanta a celei mai enigmatice banci a lumii


 

Numele lui Adam LeBor este binecunoscut cititorilor unor publicatii prestigioase (”The Times”, ”The Economist”, ”Monocle”, ”Financial Times” s.a) dar si amatorilor de carti bune. A scris despre razboaiele din fosta Iugoslavie, a cercetat in amanunt prabusirea comunismului si a acordat o atentie necrutatoare modului in care bancherii au inchis ochii - cu tot profitul de rigoare! - asupra genocidului orchestrat de Hitler.

Despre ”Turnul din Basel” spune ca ”este o carte despre retele, conexiuni si despre exercitarea puterii sub acoperire (...), o cronica de investigatie neautorizata a Bancii Reglementelor Internationale”. Pe langa bibliografie si documente din arhive – intr-o cantitate impresionanta! – LeBor a reusit, ca orice bun jurnalist de investigatii, sa se informeze din surse directe, din interiorul BIS (Bank for International Settlements = Banca Reglementelor Internationale). Primul presedinte al BIS, Gates McGarrah,  spunea, in 1931: „Banca este complet exclusa de la orice forma de control guvernamental sau politic.” Se pare ca nici astazi nu are un alt statut… Daca pe la inceputurile istoriei sale, BIS isi masca intrarea discret, pe langa o ciocolaterie, astazi ocupa un bloc circular, cu 18 etaje, care domina arogant si somptuos peisajul orasului Basel. Ce se intampla acolo? Iata: ”Cel mai exclusivist club din lume are optsprezece membri. Ace?tia se aduna o data la doua luni, intr-o duminica seara la ora ?apte, in sala de conferin?e „E” a unui bloc-turn circular ale carui ferestre au vedere spre gara din Basel. Discu?ia lor dureaza o ora, poate o ora ?i jumatate. (…) ”

Aici se innoada si se deznoada finantele lumii, caci BIS nu se rezuma doar la Europa, tentaculele sale se intind pana in Japonia, Hong Kong sau SUA. Si asta inca de la inceputurile existentei sale, cand aurul stocat aici provenea din surse deloc acceptabile. Cum ar fi dintii, ochelarii si ceasurile  evreilor asasinati in lagarele de exterminare. Adam LeBor demonstreaza cu argumente inatacabile ca BIS ar putea fi comparata cu o distinsa aristocrata care, sub rochia scumpa, stralucitoare, are desuuri foarte murdare. Dar acesta este un secret pastrat cu strasnicie! La fel cum este pastrat si secretul deviatiilor mintale sau comportamentale de care au suferit unii dintre ”corifeii” BIS. 


Recomandarile Noastre

Deductibilitatea TVA în cazul suspiciunii de frauda


Nr. Pagini: 544
Aparitie: 2 Octombrie 2018
Stoc: Disponibil Comanda

Pret: 55 lei


Codul Muncii 2020 – 2021


Nr. Pagini: 420
Aparitie: Septembrie 2020
Stoc: PreComanda

Pret: 31 lei